keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Marks & Sparks

Source: Tripadvisor Review: M&S Cafe, Chester
On hirvittävää elää pelon alla. Kun Suomeen on vaivalla saatu jotain englantilaista, niin eiköhän kohta saa alkaa pelätä sen puolesta että tällä menolla se menetetään. Tarkoitan tietenkin Marks and Spencerin liikkeitä. Ensin poistui Helsingin keskustan myymälästä ruokaosasto. Ajauduin akuuttiin teekriisiin, vaikka jouduin myöntämään etten edes harkinnut ostavani heidän kuivapastojaan. Odotin suurenmoisia tuoretuotteita, toivoin että sherry triflet viimein rantautuisivat tänne. Turhia olivat unelmani. Juustoja ei tullut ja kaiken lisäksi myös hyvät hillot ja teet pitää nyt hakea paikan päältä.

Mutta vieläkin huonommalta näyttää. Naisten osastoa ahdetaan nyt yhteen kerrokseen, eikä miesten puolellakaan kauppa käy rajuilman tavoin. Myönnettäköön, en itsekään ole ostanut yhtään pukua, ne kun tahtovat olla slim fit tyyppiä, en ole lihava, en vain niiden tyyppiä... Mutta: kaikki se mitä olen ostanut, on ollut hinta-laatusuhteessa erinomaista. Alusvaatteet parhaita mitä olen omistanut. Ymmärrän hyvin miksi Kate Moss muiden ohessa vannoi näiden valkoisten puuvillaisten knickersien nimeen. Voi hitaat suomalaiset, löytäkää M&S nyt nopeasti!

Ketjun historia on komea, tuotteet ovat olleet hyvälaatuisia, edullisia, tyylikkäitä olematta erityisen ylellisiä tai liian nuorekkaita. Blairin valtakaudella ketju nautti jonkinlaista "työväen"puolueen hovihankkijan asemaa, ministerit ja spin doctorit viipottivat näissä puvuissa kansansuosion harjalla. Viime vuosina on tökkinyt, myymälöiden määrää on pienennetty ja 2016 myynti kärsi. Mutta milläpä liikkeellä näin ei olisi käynyt. Nettikauppaa voisi ehkä syyttää, mutta se on käsitykseni mukaan toiminut M&S:lla ihan mukavasti. Kuluttajat, tehkää valintoja, ettemme joudu pelkän internetkaupan varaan! Ostakaa edes kengät! Omat siniset brogueni ostin Cambridgen M&S:sta, vuosi oli 1995, ne ovat minulla yhä. Pitäisi käyttää suutarilla... niiden malli on se oikea eli suljetulla nyörityksellä (closed lacing). Ja tietenkin sain ne alennuksella! Ostin samalla vihreän pellavatakin, se alkoi haista Suomen kesässä, ei kestänyt kai ilmastoa ja oli se alunperin väärän kokoinenkin...

Kaipaan heidän ruokakauppaansa valitsemaan jotain mitä täältä ei saa, clotted creamia, wensleydale-juustoa, jotain jännää hilloa, keksejä, raspberry trifleä, viennesse whirlsejä, hedelmäsalaattia, muiden salaattien valikoimaa, oikeita kolmioleipiä, ja kohta on Eton messin aika...

***

Fear I do suffer; horrible fear that Marks & Spencer cannot keep its feet in Finland! Dear Finnish consumers, please unite and do some serious shopping in Finnish M&S (and please ask them to start importing Sherry Trifles - do ask politely but with resolution).


Ei kommentteja: