lauantai 21. joulukuuta 2019

Cheeseboard

Vähittäiskauppa siirtyy aivan muualle äkillisesti, mutta Vanha Kunnon Juustokauppa oli paikallaan! Palvelu pelasi, mukaan tarttui viikuna-hunaja cheddaria, vahvempaa cheddar-tyyppistä juustoa, Hereford Hop-juustoa ja Cornish Yargia lisukkeineen. Valikoima oli hyvä, vain se jäi kaivelemaan, että Old Worcester-juuston valmistus on lopetettu.

Cheeseboardin tapaiset myymälät luovat uskoa siihen, että verkkokauppa ei voi korvata kaikkea. Niiden tärkeä tehtävä on kultivoida ja koulia kuluttajan laatutietoisuutta, eikä antaa hänen rämettää makuaan geneerisillä tai vähärasvaisilla tuotteilla.

***

Malvern Cheeseboard is still there with personal service and great products. This type of great special shops help customer to cultivate taste and to fight internet shopping.

keskiviikko 18. joulukuuta 2019

High Street - kuulumisia

Olen ennenkin kirjoittanut High Streetin muutoksesta. Kävin tänään kaupassa, joka myi varastojaan tyhjäksi. Tavaran vähetessä häipyy myös historiaa: tunnelma on alakuloinen. Herrainvaahtehtimo toimii nykyjään parhaiten netissä ja alakaupungin ostospuistossa voi suorittaa kulutusta paremmin kuin kantakaupungissa. Lopettava liike ei ole ainoa, vaan myös ketjuliikkeitä näkyy olevan lopettavien joukossa. Kahviloitakin on keskustassa hieman liikaa. Huomaan miettiväni, mitä vaatehtimon paikalle tulee. En oikein keksi. Katu on ollut jo pidempään siinä kohdassa synkähkö, jotain pitäisi löytyä, luovuutta ja ekologisuutta peräänkuuluttaen - epäilen silti, että tässä ei käy hyvin - voittajia ovat alakaupungin liikkeet keskittymässään ja autoilevat kuluttajat huristavat sinne hybrideineen, säästämään rahaa ja aikaa.

***

Once again, there is a death in High Street, like I have written before. Customers love their cars and the Mall in lower part of town, saving of time and money. However, closing down traditional shop makes me surprisingly sad - I have no idea what kind of business will take place in these premises.