torstai 8. huhtikuuta 2021

Butter chicken!

Intialaisen keittiön erityinen lahja varsinkin miedompiin makuihin tottuneille suomalaisille on voikana - Butter Chicken. Reseptiä on tullut mietittyä eräänkin kerran, mutta tämä toimii:

https://youtu.be/a03U45jFxOI

Jokainen voi säätää makeuden ja tulisuuden tasapainon mieleisekseen. Hieman yllättäen mallasetikkaa on Suomesta hankala löytää, mutta ainakin Prisman Tesco-sarjasta löytyi vielä jokusia kappaleita. 

Intialainen maustevalikoima ei muuten ole niin runsas kuin voisi luulla: vaikkapa yhdeksällä pääsee hyvään alkuun, niiden yhdistelmiä on kuitenkin paljon. Klassiset peltipurkit voivat olla kova sana ja niihin saa jauheet tyylikkäästi talteen. 

***

Butter chicken is one of the most popular item in Finnish Indian restaurants. The Bombay Chef in Get Curried (link above) guides you through the project. In Indian kitchen, a lot of spicies is used, but in the end there are not many varieties, but combinations are endless!