lauantai 8. joulukuuta 2018

2018 Christmas Calendar no 4

After Eight on englantilaisista jälkiruokamintuista meillä tunnetuin. Bendick’s on mielestäni laadukkaampi, tuotteet voimakkaampia, mutta juuri After Eight on ikonisin. Jokainen minttupala on edelleen pakattu omaan kirjekuoreen, joka paperi oli niin ohutta, että sitä tuli lapsena imeskeltyä. Ennen vanhaan kellotunnus oli kruusatumpi ja tietysti parempi, suklaissa on yhä säilynyt nimikaiverrus taustapuolella, josta pisteitä. Mainosten varhaisesta historiasta on Daily Mail laatinut viehättävän yhteenvedon, josta myös kuva. Poliittisesta korrektiudesta ei ollut merkkiäkään... nämä suklaat kertoivat myös keskiluokan noususta ja elintason kasvamisesta 1960-luvulta lähtien.

Itse tuote on omistajanvaihdoksista huolimatta pysynyt mielestäni hyvin samana, ellei oteta huomioon, että siitä on erilaisia kausituotteita, irish creamin makuista tai tummemman suklaan versiota. Jotenkin voisi kuvitella, että nuorisoa voisi paremmin kosiskella maitosuklaaversiolla.

Minttujen tehtävä aterian jälkeen oli myös käytännöllinen: raikastaa hengitystä. After Eightit ovat olleet enimmäkseen yksitotisia, kuten Wiener Nougat - joka palassa sama maku. Kun tuote on hyvä, miksi varioida?

***

After Eight is No 1 Mint in Finland. In England, it has faced quite bitter competition. My preference is Bendick’s - it is pity their products are not available here: perhaps they are too strong to our local taste. But who cares, when AE has educated us to love these thin chocolate letters veiled in silk paper. One criticism, though: the original clock was better than this modern one. Some their ad history is in this Daily Mail link, please do not try it if political correctness is your thing! AE was a symbol of new wealth of the middle class in the 1960’s and 1970’s.

Ei kommentteja: