keskiviikko 5. joulukuuta 2018

2018 Christmas Calendar no 7

Bird’s Custard on suomennettuna jotenkin masevantavalta kuulostava maitokiisseli, mutta tosiasiassa se ryydittää vanukkaita, kuivakakkuja ja triflejä mukavasti. Jauhe on etupäässä maissijauhoja ja se luotiin alunperin munattomaksi kastikkeeksi. Tekele on birminghamilaisen kemistin Alfred Birdin käsialaa, hän loi sen vaimonsa tarpeisiin, mutta lopputulos oli niin hyvä, että teollinen valmistus aloitettiin, kun tuotteen potentiaalinen suosio paljastui. Helppokäyttöisyys ja ravitsevuus olivat valttikortteja. Ensimmäisessä maailmansodassa jauhe kuului jo sotilaiden tarvepakkauksiin. Purkit ovat tunnusomaisia värikkyydessään ja linnut hauskoja, vaikka tuote kantaakin varsinaisesti keksijänsä nimeä. Valmistajalta saa tuotteita eri tarkoitukseen, mutta perustuotettakin voi myös maustaa tai tuhdittaa entisestään mielensä mukaan. Saatavissa hyvinvarustetuista kaupoista.

***

Bird’s Custard packet is a common sight in almost every English kitchen - eggfree, maize flour, milk-added easy solution to complete many desserts. The Bird behind the product was a chemist from Birmingham, Alfred Bird. He invented it for his wife’s dietary needs, but custard proved to be a success story commercially as well. It is a product of great flexibility and many possibilities, and can be adapted to many tastes and diets.

Ei kommentteja: