torstai 15. kesäkuuta 2017

Buduaarifilosofiaa


Ranskalaiset ovat monessa asiassa vetäneet pitemmän korren, vaikka englantilaiset ovat mainettaan paremmin hoitaneet hommat. Hajuvesillä lotraamista ei ehkä ensimmäiseksi miellä kovin englantilaiseksi touhuksi, mutta he ovat viikingit voitettuaan harrastaneet pitkään jo kylpemistä ja sen ympärille kootut sarjat ovat erittäin tyylikkäitäkin. Bootsista löytyy halvimmasta päästä mainio Original Source sarja, jota jonkun pitäisi tuoda Suomeen (muunkin kuin minun). Kalliimmassa päässä Molton Brown ja sen Black Pepper toimii oikein hyvin. Englantilaiset osaavat kylpyhuoneseteissä jopa ranskalaisia paremmin tietyn pidättyväisen tyylikkyyden, unohtamatta kuitenkaan sopivaa annosta dekadenssia.


Puhtaasti hajuvesipuolella Penghalion's Lily of the Valley on klassikko, mutta nyt kotoiselta Helsinki-Vantaalta saa myös Jo Malonen uudempaa lontoolaiseleganssia. Sarja on uskomattoman tyylikäs ja vahvimman sarjan mustat pullot tuntuvat tällaisessa understatementin juhlassa melkein riettailta. Häärin pullojen kimpussa aika tovin erittäin asiantunteva myyjä tukenani. Valitsin kolme näytettä: Mimosa & Cardamom, uskomaton naisellinen kevättuulahdus, Nutmeg & Ginger, pikkujoulun tuoksuinen eliksiiri ja häpeämättömän eksoottinen Incense & Cedrat. Tässä tuoksussa kelpaisi vaeltaa Libertyn käytäviä katsastamassa kauden silkkimallistoja.


Jo Malone on kaiken huipuksi lanseerannut tuunatut tuoksut. He ovat taulukoineet valikoimansa ja suosikkiaan voi terästää siihen sointuvalla toisella tuoksulla, jolloin syntyy yksilöllinen aura käyttäjän ympärille. Suihkaus vaan kumpaakin päällekkäin. Nerokasta! Kaiken lisäksi nämä eivät olleet edes kovin kalliita. Tuoksut ovat vahvoja, omaperäisiä, mutta kuitenkin sordiino päällä sillä tavalla että toiset huoneessa olijat eivät saa paniikkia ja astmaattisemmatkin kuulemma ovat voineet näitä kokeilla.


***


Perfumes and Boudoir equipment one usually connects with the marketing kings, the Frenchman. But: England has a strong tradition to make decent and quietly stylish bathroom series to awake all senses. Jo Malone has launched her excuisite line at Helsinki Airport. My favourite there is a shamefully exotic Incense & Cedrat. Marvellously fatal! But there is not much wrong with the Original Source bathroom line either. But somebody should start importing that series to Finland!

Ei kommentteja: