lauantai 3. kesäkuuta 2017

Aiheita


Blogia on nyt pidetty kuukausi. Kirjoittaminen on ollut mukavaa ja tavoite on toiminut. Jutut ovat olleet aiheesta tiukemmin tai rönsyilevimmin, mutta pääasia että itselleni jäsentyy miksi Englanti on tärkeä. Tiedon rajat huomaa kirjoittaessa hyvin ja olen myös etsinyt uutta tietoa läheltä, lukenut asioita uudelleen ja käynyt paljon ajatustyötä. Kirjoittaminen on mennyt tajunnanvirtalla usein, aihe ja kaikki mitä siitä tulee mieleen samantien.

Olen tarttunut muutamaan päivän Englanti-aiheeseen, lähinnä kevyessä mielessä. Politiikkaa on tietysti tullut mietittyä, mutta Brexit-asia ja vaalit lähestyvät ja niitä seurataan muutenkin. Ehkä Mayn vanhusaloite oli poliittisesti omituinen lipsaus, halusiko hän antaa tasoitusta, ettei vaikuttaisi liian ylivoimaiselta? Maysta ei oikein ota selvää, mutta eipä Corbyninkään rooli ole kovin selvä. Labourin tilanne näyttää Toryihin verrattuna omituiselta. Ja vanha whig Blairkin on palannut kehiin hiljaiselon jälkeen.

Kiitos lukijoille palautteesta ja ideoista. Yllättävää on ollut että lukijoita on ollut enemmän kuin työsivuillani. Tämä innostaa jatkamaan. Aiheet ovat olleet tilkkutäkkiä, kuten on ollut tarkoituskin. Tästä jäsennän ja katson mihin suuntaan maisema kehittyy. Selkeä rajaus Englantiin on vahvuus, se tuo kirjoittamiseen ryhtiä.

Politiikan lisäksi luokkajako on aihe, jota olen ajatuksissani kiertänyt. Se oli ensimmäisen Englanti-matkani yllättävä havainto. Vuosien myötä kokemus on liudentunut ja Suomessakin on yleistynyt kuplien ja luokkien erottelu viime vuosina. Englantihan on itsessään suuri kupla, jota ei kuitenkaan voi sellaiseksi tyypitellä, koska se on muodostunut valtavasta joukosta erilaisia ja kuitenkin niin samanlaisia ihmisiä.

Lukijoita minulla on tilastojen mukaan yllättävän paljon Ranskassa ja Filippiineillä. Huomaan, että oma kirjoittamiseni on hieman vähentänyt kiinnostusta seurata muiden blogeja aiemmalla hartaudella. Olen lukenut aiempaa enemmän ja tehokkaammin fyysisiä kirjoja. Projektin tavoitteen mukaisesti en ole tehnyt uushankintoja, mutta sekin voi olla edessä.

Kuninkaallisista luulin jo kirjoittaneeni kaiken, mutta eiköhän heihin palata. Richard III, Arthur ja Mies Lammasturkissa ovat mielessä ja listalla.

***

My blog has reached the age of one month. I have avoided the questions of politics and class society, but one cannot resists these too long. There has been many visitors in page, strangely many visitors from the Philippines and France. Thank you all for good imput to my writing. This is a constant pleasure, the subject is brilliant and complex enough, and rightly limited to the essential viewpoint. A personal goal to arrange ideas and thoughts about England  - I would like to say writing has been very positive steering me to that goal so far.

Ei kommentteja: