maanantai 17. heinäkuuta 2017

Terveiset konservatiiviklubilta

Taas sataa! Mutta ei hätää, vanhat matkakuvat on ladattu driveen. Niillä saa muutaman päivityksen kuvitettua. Bloginpitämisen yksi puoli on ajatusten ja materiaalien järjestäminen, mutta mielenkiintoisempaa on kokonaan uusien juttujen esilletulo. Päivityksiä tulee hieman myös taustoittaneeksi itselleen ja samalla oppii mielenkiintoista uutta.

Kuten nyt Chris Juryn blogista. Eli Eric Catchpolea näytellyt Lovejoysta, toinen takatukkamies ja hevin ystävä. Chris ylläpitää mielenkiintoista blogia, jossa hän käsittelee yhteiskunnallista vaikuttamista. Kesäkuun päivityksessä aiheena on tutunomaisesti konservatiivipuolueen esiintyminen työväenpuolueena ja jokseenkin surullinen pohdinta yrittäjäisän kurimuksesta oman elämänsä seppänä. https://notnumber.wordpress.com/2017/06/13/the-conservative-workers-party-wtf/

Chris vaikuttaa olevan henkilönä yhtä tinkimätön kuin Eric oli hahmona. Näkökulma blogissa on myös erittäin ajankohtainen ja tärkeä. Äänestämisellä on merkitystä ja että on jotain mieltä, perustellusti, on itse asiassa tykkäämistä ja ei-tykkäämistä huomattavasti tärkeämpää. Se unohtuu liian usein. Maailma on muutoksessa ja tällaisista päivityksistä löytää enemmän asiaa kuin Iltalehden/Sunin Martina Aitolehti/Katie Price -akselilla pyörivästä uutisvirrasta.

Mutta klubille. Eräs ystäväni nimitti UK konservatiiveja paikallisiksi kepulaisiksi, eikä se pohdinnan jälkeen olekaan huonosti lohkaistu - isot kaupungit ovat muiden valtapiiriä, maanomistusolot... Chrisiä närästi erityisesti konservatiivien ay-kaavun häpeämätön esittely, Thatcher murskasi ay-jyrä Scargillin aikanaan lakkoasialla, ovelasti ja taktisesti, se oli eräänlainen Falklandin sota maan sisällä. Blair vuorostaan lainasi Thatcherin liberaaliuden ja häikäilemättömyyden oman puolueensa käyttöön, poikamaiseen charmiin yhdistettynä se oli varsinainen ässä, jota Brown ei seuraajana hallinnut ollenkaan.

Thatcher oli pikkukaupungin tyttöjä, vaatimattomista oloista Granthamista. Kaupunki on käymisen arvoinen, siellä voi nähdä Rautarouvan ensimmäisen asunnon nimikyltin, asunto oli kaupan yläkerrassa. Kaupungintalolla on esillä valikoima hänen asujaan uran vaiheilta, mutta on Granthamissa muutakin: komea kirkko, vanha koulurakennus ja mehiläispesän ympärillä oleva pubi sekä The Angel and Royal Hotelli. Mahtavaa kivirakentamista siis. Täältä Maggie lähti kemiaa opiskelemaan Oxfordiin ja tielle kohti tahtopolitiikkaa. Hänestä on tullut jonkinlainen Englannin Kekkonen, jonka perinnöstä käydään yhä debattia. Chrisin kirjoituksessa on myös tämä jäsennys vahvasti läsnä.

***

One of privilegies in blog writing is to deepen my views and find new things. Lovejoy writing guided me to pages of Chris Jury and his witty comments on development of Tory party - link above. When speaking of Tories one cannot be without mentioning Iron Lady, born and raised in Grantham. Itself a  place worth visiting, Thatcher memorabilia, the Beehive pub and the Angel and Royal Hotel.

Ei kommentteja: