tiistai 3. maaliskuuta 2020

Britannian tylsin ja kuivin

Viimeaikaiset päivitykseni vesistä ja tulvista vaativat vastapainoa, äärimmäistä britti-kuivuutta. Vanha kestosuosikkini Alec Clifton-Taylor, Sir, lisään häneen vaistomaisesti, teki tiiliseinälle puhumisesta kiinnostavaa. Englannin rakennuskanta onkin, kuten suomalaisenkin rakentamisen tila, mielenkiintoinen. Asian oivaltavalle riemua riittää.

Kun oikein kuivaa aihetta etsin netin syövereistä, lopulta seulaani valikoitui perienglantilainen Worcesterin vastahakoinen mies, jolla on kunniallinen harrastus, kuninkaallisen postin lähettämislaatikoiden bongailu. Harrastus varsinkin pyöräillen toteutettuna on suuresti hyte-henkinen. Myös digitaalisten kartta-aineistojen, Ordnance Surveyn, hyödyntäminen herättää minussa sympatiaa.

https://www.bbc.com/future/article/20160401-what-i-learned-from-the-most-boring-man-in-britain

On totta, että asioihin ei tule aina keskityttyä riittävästi. Ihminen kaipaa meditatiivista tuttuutta. Miekkosen puolustukseksi voi sanoa, että hän ei tarvitse salivuoroa eikä personal traineria. On mukava suunnata kohti tavoitetta. Voi olla, että hän onnistuneen pongauksen jälkeen palkitsee itsensä teekupposella ja nauttii sen kanssa vaikkapa Bakewell-tortun viipaleen.

Joka tapauksessa oma elämämmekin ansaitsee ajoittaista tarkastelua: mitä pidämme hyvinkin kiinnostavana, voi toisista näyttäytyä äärimmäisen kuivana, käpertyneenä ja tunkkaisena aiheena. Monty Python-ryhmän esineiden pinoamisseuran puheenjohtaja on aivan ytimessä tarkatessaan, etteivät ponnistukset menisi aivan hukkaan!

***

My last updates have been quite wet, I like to find some dryish subjects - a man from Worcester, spotting Royal Post Boxes is not so interesting, but we can think it again - he gets some exercise, fresh air and some concentration - many people pay for that - and this fellow does not need personal trainer. Please try link above. We should be careful, not to waste our time in useless things - reminded also by the Monty Pythons.


Ei kommentteja: