tiistai 10. joulukuuta 2019

UK Elections 2019

Vaalit lähestyvät ja kaikki on mahdollista. Vanhat pääministerit Blair ja Major juoksevat takaisin politiikan areenalle haastamaan nykyisiä toimijoita. Varmaa on, että perjantaina ei olla varmasti tämän selkeämmässä tilassa, tulos tiedetään, mutta mihin se johtaa?

Olen kysellyt paljon tapaamiltani ihmisiltä tilanteesta. Yksi saksalaisperäinen UK asukki sanoi hakevansa Brexitin toteutuessa Saksan kansalaisuutta - hänen vaimonsa ja lapsensa hakevat Irlannin kansalaisuutta. Jos Brexit peruuntuu, monenlaista sotkua on siitäkin luvassa.

Omassa työssäni ajattelen, että Britannian pitää määritellä toimintansa uudelleen myös muissa kansainvälisissä organisaatioissa. EU:n suhteen sillä on häirikön rooli ehkä pysyvästi ja muualla pitäisi pystyä rakentavampaan otteeseen. Saari on kuitenkin niin pieni, ettei loistavaan eristäytymiseen ole varaa!

Kuva on minusta hyvä: poliittinen sanavarasto on Brexitissä niin kulunutta, että synonyymit ovat tarpeen!

***

All the best to the UK elections - Brexit or not - UK should be activate its role in other international organisations - in EU, the building and constructive time is over for Britain. In Brexit process, the political vocabulary is so worn that we need to be reminded of various synonyms out there!

Ei kommentteja: